5 RAZLOGA ZA PODUZETNIŠTVO

Provoditelji projekta, udruga SIDRO i Zajednica Cenacolo u 2013. pokrenuli su osnivanje socijalne zadruge Pontes Salutis. Kroz 5 godina djelovanja steklo se konkretnog i uspješnog iskustva u provođenju socijalnog poduzetništva. Provođenjem projekta kroz 5 osnovnih načela, razloga za socijalno poduzetništvo želi se mladima na blizak i poticajan način predstaviti socijalno poduzetništvo i njegove mogućnosti.

Povećati će se razina znanja o socijalnom poduzetništvu kod mladih, ojačati njihove vještine i kompetencije. Omogućiti će im se praktičan dio, oblikovanje njihovih poduzetničkih ideja u pravni subjekt po načelu socijalnog poduzetništva, upoznati će ih se sa mogućnostima zapošljavanja i javnih potpora putem socijalnog poduzetništva.

Putem modela ,,job shadow,, na radionicama razmjene dobre prakse mladi će mogći sudjelovati i pratiti rad, način organiziranja i vodstva po načelu socijalnog poduzetništva u zadruzi Pontes Salutis.

NAČELA SOCIJALNOG PODUZETNIŠTVA
  • Povezivanje sa životnim ciljem – odvajanje poslovne dobiti za opće dobro i daljnje zapošljavanje
  • Drži te motiviranim – za uspješno djelovanje socijalnog poduzeća, odnosno socijalnog poduzetništva potrebna je dobra motiviranost i upornost u općem cilju nastanka i djelovanja kako bi se razvijalo i širilo
  • Donosi ti dugoročno zadovoljstvo – ekonomija zajedništva
  • Pomaže tebi da drugima pomažeš da otkriju svoju životnu svrhu
  • Ono je što danas potrošači traže
Ako se želiš uključiti u projekt, ispuni pristupnicu ispod.
Po završetku prijave moći ćeš preuzeti priručnik o socijalnom poduzetništvu, izrađen u sklopu projekta.
sponzori

U 2019. g. projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradskog ureda za sport i mlade grada Zagreba.