5 razloga za poduzetništvo
O projektu

Udruga S.I.D.R.O. u partnerstvu sa udrugom Sv. Lovro, Zajednicom Cenacolo i zadrugom Pontes Salutis provodi projekt 5 razloga za socijalno poduzetništvo.
Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradskog ureda za mlade i sport grada Zagreba.

U sklopu projekta 5 razloga za socijalno poduzetništvo proveli smo radionicu razmjene dobre prakse.

15 korisnika imalo je priliku po modelu ,,job shadow,, upoznati se sa načinima organizacije, strukture i upravljačkim procesima u zadruzi Pontes Salutis, koja provodi i razvija društveno poduzetništvo.

30 korisnika sudjelovalo je radionici razmjene dobre prakse kada smo posjetili OPG Dobranić u Varaždinu. OPG je osnovao i pokrenuo jedan od korisnika koji je sudjelovao na projektu prijašnjih godina. Sudionici su se upoznali sa načinima funkcioniranja OPG na konkretnom primjeru.

13.7.2019. provoditi ćemo radionice za razvijanje vještina i kompetencija mladih za socijalno poduzetništvo na konkretnim primjerima. Korisnici će dobiti mogućnost da nakon usvojenih znanja izrade idejni koncept vlastitog pravnog subjekta po principu socijalnog poduzetništva: kako ideje pretvoriti u djelovanje, što uključuje stvaralaštvo, inovativnost, spremnost na preuzimanje rizika i sposobnost planiranja i vođenja.